23.7.2024. 16:11
1
Abazović prozvao Bošnjačku stranku: "Sve su straže, sve su straže..."
FOTO: screenshot
Bivši premijer Crne Gore, Dritan Abazović, uputio je oštre kritike Bošnjačkoj stranci i njenom predsjedniku Ervinu Ibrahimoviću, povodom rasprave o rekonstrukciji crnogorske vlade i mogućem ulasku Bošnjačke stranke u vlast.

Abazović je na sjednici Skupštine izrazio svoje neslaganje s ulaskom Bošnjačke stranke u vlast, naglasivši da "ne može se doći do plaže, sve su straže, sve su straže Ibrahimovića Draže".

Obraćajući se posebno bošnjačkoj dijaspori i onima koji su podržavali Bošnjačku stranku, poručio je: "Dragi građani, posebno vi bošnjačke nacionalnosti koji živite u dijaspori i koji ste glasali i financirali Bošnjačku stranku, neka vam Allah podari strpljenja da shvatite o čemu se radi."

Dodao je kako stranke ne zastupaju interese crnogorstva, srpstva ili bošnjaštva, već su vođene vlastitim interesima.

"Neko ko se prodao za 2.500 eura, prodat će se i za 2.000 eura. Ovdje se ljudi bore isključivo za svoje osobne interese. Bio bih iznenađen da su uradili nešto korisno za svoj narod. Isto vrijedi i za albanske nacionalne stranke. Najgora kombinacija su populizam i nacionalizam", zaključio je Abazović.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.