24.7.2024. 11:49
1
Abazović žestoko kritikovao Bošnjačku stranku: “Ne može se doć’ do plaže, sve su straže Ibrahimovića Draže”
Lider GP URA Dritan Abazović svojim izlaganjem podigao je jučer već uzavrelu atmosferu u Skupštini Crne Gore, tokom rasprave o rekonstrukciji Vlade Milojka Spajića.

Abazović smatra da Crna Gora shvata da joj je stavljena omča oko vrata. Abazović je u Skupštini Crne Gore govorio o ulasku Bošnjačke stranke u vlast i uputio je kritiku predsjedniku stranke Ervinu Ibrahimoviću.

“Ne može se doć’ do plaže sve su straže Ibrahimovića Draže. Poštovani građani, pogotovo građani bošnjačke nacionalnosti, pogotovo građani koji živite u dijaspori, pogotovo vi koji ste glasali za Bošnjačku stranku, koji ste je finansirali, a koji ste između ostalog moji prijatelji neka vam Allah podari sabura da shvatite o čemu se radi”, naveo je.

Potom je dodao:

“Niti ovđe stranke brane crnogorstvo niti ovdje stranke brane srpstvo niti ovdje stranke brane bošnjastvo. Kako se neko prodao za 2.500 eura, tako se neko prodao i za 2000 eura. Ljudi se ovdje bore za spostvene interese. Prijatelj iz Bošnjačke stranke je rekao da bi bio iznenađen da su uradili nešto za svoj narod. Isto je i sa albanskim nacionalnim partijom. Najgora kombinacija populizam i nacionalizam. To su najospasnije stvari za jedno društvo”, naveo je.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore izglasala je jučer rekonstrukciju Vlade, u koju ulaze Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Bošnjačka stranka.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pokrivaće mjesto potpredsjednika Vlade i ministara vanjskih poslova. Za Bošnjačku stranku opredijeljeno je i pet ministarskih mjesta – za dijasporu; socijalnu i brigu o porodici i demografiji; zatim rudarstva, nafte i gasa; kao i za regionalni investicioni razvoj i saradnju sa nevladinim organizacijama.

Ulazak Bošnjačke stranke bio je na udaru opozicije upravo zbog DF-a. Opozocija je podsjetila da se jedan od lidera tog saveza Milan Knežević zaklinjao da neće podržati ulazak BS-a u novu vladu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Socijaldemokrata Nikola Zirojević pozvao je poslanike BS-a da skinu cvijet sa revera za žrtve Srebrenice jer, kako je rekao, njihov ulazak u Vladu vrijeđa svaku žrtvu genocida.

“Zaboravile su se suze majke Srebrenice, skandiranje “Nož, žica, Srebrenica” i pjesma “Plaču bule i leleču Turci”, poručio je opozicioni poslanik Nermin Abdić.

Ibrahimović je rekao da će ta stranka, uprkos svim kritikama, biti jača na sljedećim izborima ali i da će nastaviti dosadašnju politiku.

(Erna H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.