16.10.2024. 16:17
0
U Beogradu uhapšen plaćeni ubica: Prerušio se u stariju osobu pa likvidirao mladića
Pripadnici Europola učestvovali su jučer u Beogradu u Srbiji u hapšenju M. K., osumnjičenog da je 2021. godine u Rakovici ubio Zorana Uskokovića Skoleta (23).

Europol navodi da je M. K. bio plaćen da izvrši ubistvo te da je pištolj kojim je zločin počinjen donesen u Srbiju posebno za tu namjenu, prenosi N1.rs.

Otac ubijenog Zoran Uskoković Stariji ubijen je 27. aprila 2000. godine. Izrešetan je nakon filmske potjere, a godinama se spekuliralo da je upravo on stajao iza organizacije ubistva zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Osim M. K. (38), jučer su u Beogradu uhapšeni i N. Ž. (45), A. D. (31) te V. B. (39) zbog sumnje da su počinili kaznena djela teško ubistvo i udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, navodi se u saopćenju MUP-a Srbije.

Ubistvo mlađeg Skoleta počinjeno je tako što se M. K. po nalogu N. Ž. maskirao, noseći silikonsku masku starijeg muškarca te je iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva hica.

Europol u saopćenju navodi da je uhapšen M. K. "opasan plaćeni ubica", kojeg je angažirala kriminalna grupa, te da je motiv zločina bila osveta.

Za identifikaciju osumnjičenog za ubistvo, kao i organizatora, ključni su bili obavještajni podaci do kojih je Europol došao tokom svog rada na razbijanju šifriranih komunikacijskih platformi koje koriste organizirane grupe, saopćio je Europol.

- Vođa organizirane kriminalne grupe imao je ključnu ulogu u regrutiranju plaćenog ubice i koordiniranju logistike i samog ubistva. Vođa kriminalne grupe osmislio je plan i organizirao bijeg ubice, regrutirao još dvojicu osumnjičenih koji su bili zaduženi za praćenje žrtve te nabavio oružje koje je korišteno u ubistvu, a koje je doneseno u Srbiju posebno za ovaj zločin - objavio je Europol.

Ubistvo je počinjeno u Beogradu 2021. godine, a osumnjičeni M. K. nosio je silikonsku masku s likom starijeg muškarca te hodao sa štapom imitirajući hod starije osobe.

Približio se Uskokoviću i iz blizine ispalio dva hica u njega.

Europol navodi da je Uskokoviću pucano u glavu.

Tužilaštvo za organizirani kriminal saopćilo je da je prilikom ubistva korištena CKY ECC komunikacija putem telefona.

M. K. je uhapšen zajedno sa organizatorom ubistva i još dvojicom saradnika, naveo je Europol.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.