20.10.2024. 20:47
1
Majka hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nije plaćala HRT taksu: Sud presudio da mora platiti nešto iznad 90 eura
Prijedlog za izvršenje naplate nad Đurđicom Đinom Milanović, majkom predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, našao se na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Ona se tereti za neplaćanje HRT pretplate od 20. oktobra 2023. do 20. februara 2024. godine.

Budući da papir za izvršenje naplate Đurđici Milanović nisu uspjeli da uruče, osvanula je na oglasnoj tabli suda.

Pretplata za pet mjeseci iznosila je 53,10 evra. Uz kamatu, naknadu javnog bilježnika i trošak advokata, dug iznosi 91,88 evra. Dokument potpisuje jedan od čelnika HRT-a Mislav Stipić.

"Ako u roku od 15 dana od dana slanja obavještenja ne izvršite svoju obavezu na način i u iznosu kako je to naznačeno na ovom nalogu za plaćanje, javni bilježnik će donijeti rješenje o izvršenju, što će Vam prouzrokovati dodatne troškove izvršnog postupka. Molimo Vas da prilikom plaćanja koristite priloženi nalog za plaćanje", piše u nalogu za plaćanje.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.