12.10.2015. 14:15
0
Filipini: Ubijen gradonačelnik, njegov zamjenik i još tri osobe ranjene
Filipinski zvaničnici saopštili su kako su naoružani napadači iz zasjede ubili gradonačelnika Tungawana, te ranili njegovog zamjenika i još tri osobe dok su putovali kombijem u južnom dijelu zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija navodi kako su se gradonačelnik Randy Climaco i njegovi saradnici vraćali sa seoskog festivala, kada su napadnuti u gradu Tungawanu koji se nalazi u provinciji Zamboanga Sibugay. Teško naoružani napadači su pobjegli. Policija pokušava utvrditi indentitet napadača i njihove motive.

Wilter Palma, guverner provincije Zamboanga Sibugay rekao je da se Abduraup Abison, zamjenik gradonačlenika Tungawana nalazi u teškom stanju i da je u bolnici, nakon ranjavanja u glavu.

Ovakvo nasilje je već duži period prisutno na fiilipinskoj političkoj sceni, posebnom u ruralnim područjima zemlje.

(Anadolija)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.