13.10.2015. 20:56
0
Ruski avioni i danas izvodili napade u Siriji, poginulo najmanje pet civila
Najmanje pet osoba je poginulo, a deset ranjeno u današnjim ruskim zračnim napadima u regiji Halepa koju kontroliraju snage sirijske opozicije, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvaničnici lokalne Civilne zaštite su saopćili da su ruski bombarderi danas gađali naseljeno mjesto Daret Izze kod Halepa i da je u napadu život izgubilo najmanje pet, a ranjeno deset civila.

Aktivisti su prevezli ranjene u obližnju mobilni stacionar i pregledaju ruševine u kojima strahuju da ima još zarobljenih ljudi.

Rusija je nedavno pokrenula zračnu intervenciju u Siriji. Njen predsjednik Vladimir Putin je prije dva dana izjavio da će Rusija u Siriji izvoditi zračne napade sve dok snage sirijskog predsjednika Bashara al-Assada budu izvodile kopnene operacije, ali da ruska vojska neće učestvovati u tim kopnenim operacijama.

(Anadolija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.