17.10.2015. 18:44
0
Prvi put od 1972. bira se Miss Iraka: Djevojke dobile prijetnje smrću
Organizatori u Iraku saopćili su kako će se zvanično održati Izbor za Miss i to prvi put nakon 1972. godine.
Planirano je da djevojke ne budu pokrivene kako bi se ispoštovao zapadnjački protokol izbora za Miss.

Ipak, kako navodi BBC, organizatori su već suočeni s protestom konzervativnih plemenskih vođa koji smatraju kako ovakve manifestacije prijete javnom moralu u zemlji.

Na izbor se prijavilo oko 150 djevojaka, ali već 15 njih je odustalo zbog kritika i prijetnji smrću, prenosi Anadolu Agency (AA).

Organizatori navode da su određeni segmenti takmičenja "ublaženi" iz poštovanja prema konzervativnom dijelu društva koji se užasava javnog prikazivanja ženskog tijela.

Irak je posljednji put bio na nekom međunarodnom izboru ljepote 1972. godine, kada je Wijdan Burhan al-Deen predstavljala Irak na Miss Universe.

U Iraku je i prošle godine održan izbor za Miss, ali ga međunarodne organizacije nisu priznale jer su žene bile prekrivene.

(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.