21.10.2015. 11:38
2
Mađarska snimateljica tužit će Sirijca kojeg je srušila
Mađarska snimateljica Petra Laszlo, koja je kod granice sa Srbijom pokazala neljudsko lice maltretirajući izbjeglice, planira tužiti 52-godišnjeg izbjeglicu Osamu Abdula Mohsena, kojem je podmetnula nogu dok je trčao s djetetom u rukama. Laszlo će tužiti i Facebook, piše N1.

Kako prenosi Huffington Post, u intervjuu za rusku Izvestiju kazala je da će podignuti tužbu protiv Facebooka jer ta društvena mreža nije uklonila negativne komentare na njen račun, kao i prijetnje koje su objavljene. S druge strane, tvrdi Laszlo, Facebook je blokirao stranice u kojima si joj ljudi davali podršku.

Najavila je i da će tužiti Osamu Abdula Mohsena, izbjeglicu kojeg je srušila dok je trčao držeći u rukama dijete. On je u međuvremenu dobio posao u Španiji, kao nogometni trener, što je bio i prije rata u Siriji.

"Tužbe su pitanje časti. Mohsen je izvrtao priču i promijenio svjedočenje jer je prvo okrivio policiju. Moj muž želi dokazati moju nevinost", kazala je Laszlo.

Rekla je i da njena porodica razmišlja o preseljenju u Rusiju jer se često "boji izaći na ulice" Mađarske. Podsjećamo, nakon što je snimka u kojoj Laszlo namjerno ruši izbjeglicu s djetetom u naručju, kako ne bi uspio pobjeći policiji, obišla svijet, ona je dobila otkaz na televiziji za koju je radila.

(Merima Druškić/N1)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.