26.10.2015. 12:19
0
Snažan zemljotres uzdrmao Afganistan, Indiju i Pakistan
Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je danas širu regiju koja obuhvata Afganistan, Pakistan i Indiju, a epicentar zemljotresa registriran je na planini Hindukush u Afganistanu.

Američki Centar za geološka istraživanja je saopćio da je epicentar zemljotresa zabilježen 254 kilometra sjeveroistočno od Kabula, glavnog grada Afganistana, i na dubini tla od 212,5 kilometara.

Pakistanski radio javlja da je zemljotres bio jačine i do 8,1 stepeni po Richteru.

Najintenzivniji potres osjetio se u Kabulu, a stanovništvo šire regije je uznemireno.

Do sada nema podataka o mogućim žrtvama, a lokalni izvori javljaju da je stanovništvo prestrašeno izašlo na ulice, saobraćaj je u potpunosti blokiran, a veliki broj gradova ostao je bez napajanja strujom.

Zemljotres se osjetio u široj regiji koja obuhvata Pakistan, Indiju i Afganistan.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.