2.11.2015. 8:27
0
"Svijet sada mora poštovati rezultate izbora u Turskoj"
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je danas da je narod na parlamentarnim izborima glasao za stabilnost, ističući da svijet mora da poštuje rezultate glasanja.

"Narod je izrazio svoju volju 1. novembra u korist stabilnosti. Sada treba da budemo svi kao jedan", rekao je on novinarima.

Erdogan je dodao da rezultate treba da poštuje cijeli svijet, te da je ovo poruka kurdskim gerilcima na jugoistoku zemlje da nasilje ne može da koegzistira sa demokratijom.

Na jučerašnjim izborima vladajuća "Partija pravde i razvoja" /AKP/ osvojila je blizu 49 odsto glasova, što je dovoljno za uspostavljanje apsolutne većine u parlamentu. AKP će ima 316 od 550 mjesta u parlamentu.

Ovom pobjedom Turska je vraćena praktično na jednopartijski sistem, što će ojačati vlast Erdogana, ali se strahuje da će izazvati društvene podjele. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.