3.11.2015. 8:53
0
Egipatski predsjednik: Vijest da je ISIL oborio ruski avion je propaganda
Egipatski predsjednik Abdul Fatah al-Sisi rekao je da tvrdnje da su militanti povezani sa "Islamskom državom" oborili ruski avion na Sinaju obična "propaganda".

On je za BBC rekao da je još rano govoriti o uzrocima pada ruskog aviona, dodajući da je oblast Sinaja u kojoj se nesreća dogodila "pod punom kontrolom". Sisi je, takođe, upozorio da se zaključci ne donose prebrzo.

"Svi zainteresovani za ovo pitanje dobrodošli su da učestvuju u istrazi. Propaganda da se avion srušio zbog aktivnosti džihadista šteti stabilnosti, bezbjednosti, kao i reputaciji Egipta", rekao je Sisi.

Egipatski predsjednik je istakao da je situacija na Sinaju pod punom kontrolom.

James Klaper, direktor američke Nacionalne bezbedonosno-obaveštajne agencije, rekao je da nema direktnih dokaza koji upućuju na umiješanost terorista u pad ruskog aviona, dodajući da su šanse za to male, ali da tu teoriju ne treba odbacivati.

Avion ruske kompanije "Kogalimavia", "Airbus A321" srušio se 31. oktobra na Sinaju kada je poginulo svih 224 putnika i člana posade, većinom ruskih državljana. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.