17.11.2015. 16:58
0
Američki ekspert tvrdi: Napad u Parizu su izvele francuske tajne službe
Američki politički analitičar Paul Craig Roberts objavio je tekst u kojem sagledava elemente terorističkog napada u Parizu koji bi mogli ukazivati na šokantnu informaciju. Naime, on tvrdi da je riječ o operaciji tipa "false flag", odnosno akciji specijalnih tajnih službi, a ne terorista Islamske države kako se to promoviše u javnosti.

U tekstu stoji da u petak 13. novembra u 19 sati nismo imali puno informacija o terorstičkom napadu, osim informacije da je Pariz blokiran, baš kao i u slučaju Bostona, odnosno, masakra u bostonskom maratonu koji također važi za "false flag" operaciju. Roberts tvrdi da migranti i izbjeglice nemaju nikakav motiv ili korist od toga da učine sebe nedobrodošlim u bilo kojoj zemlji na svijetu, ali također ističe da vladajuće elite imaju korist. 

Roberts kao moguće motive navodi to što desničarske struje zbog priliva migranata jačaju u cijeloj Evropi, pa tako i u Francuskoj u kojoj najveću podršku uživa Marin Le Pen i njena stranka "Nacionalni front".

Sasvim je moguće da su se predstavnici vladajuće elite u Francuskoj odlučili na takav korak "fals fleg" operacije, objašnjava američki analitičar. Neki ljudi toliko su glupi i naivini da misle da vlade neće pucati na svoj narod i svoje građane, a to je već viđeno nekoliko puta, piše Roberts, prenose strani mediji. 

Kada se u obzir uzme cijela historija takvih tajnhi operacija kod zapadnih zemalja, ne bi me čudilo da je Pariz još jedan takav slučaj, zaključuje Roberts na kraju svog teksta.

(Merima Druškić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.