19.11.2015. 12:01
0
ISIS pripremao napad tokom samita G20 u Antaliji
Teroristička organizacija "Islamska država" pripremala je teroristički napad na Antaliju za vrijeme održavanja samita G20, prenijeli su turski mediji.

Turska televizija TRT objavila je da su turske bezbjednosne službe tokom istrage terorističkog napada od 10. oktobra pronašle prepisku u kojoj je dogovaran napad na Antaliju. U toj prepisci pominju se i bombaši-samoubice. 

Ustanovljeno je da su teroristi planirali da izvedu niz napada na hotele u kojima su odsjedali lideri G20, potom na turističke komplekse i na noćne klubove, prenio je "Sputnjik". 

Turska policija je neposredno pred početak samita provela obimnu akciju u okolini Antalije i uhapsila veliki broj lica osumnjičenih za organizovanje terorističkih napada. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.