20.11.2015. 19:30
0
U sukobima izraelskih vojnika i palestinskih demonstranata ranjeno oko 60 Palestinaca
U sukobima izraelskih vojnika i palestinskih demonstranata u nekoliko gradova Zapadne Obale danas je ranjeno oko 60 Palestinaca, bojevom ili plastičnom municijom.
Također, stotini Palestinaca je pozlilo od dima suzavaca koje su bacali izraelski vojnici na tom području.

Prema navodima Crvenog polumjeseca Palestine, u nekoliko gradova na Zapadnoj Obali je došlo do direktnih sukoba između izraelskih vojnika i palestinskih demonstranata.

Dodaje se da su 22 osobe ranjene od bojeve municije, a 38 od plastičnih metaka, dok je oko 210 osoba osjećalo mučninu zbog prevelike količine dima.

Ranjeni Palestinci su prebačeni u najbliže bolnice na Zapadnoj Obali.

Izraelski vojnici su danas intervenisali u nekoliko gradova na Zapadnoj Obali gdje su se održavali protesti protiv "Zida razdvajanja".

Palestinci su organizirali demonstracije u gradovima kao što su Hebron, Ramallah i Betlehem, na što je reagirala i izraelska vojska. Demonstracije su organizirane povodom izgradnje jevrejskih naselja na zapadu Ramallaha i podizanja zida razdvajanja u pojasu Gaze.

Napetosti i sukobi na Bliskom istoku ponovo su u porastu od sredine augusta ove godine. Od početka oktobra do danas u različitim sukobima Izraelaca i Palestinaca poginulo je 75 osoba.

(Anadolu Agency)


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.