24.11.2015. 8:55
0
Pregovarač sa teroristima u Parizu: Samo su ponavljali iste četiri rečenice
Glavni policijski pregovarač sa teroristima u Parizu kaže da su napadači u pariškoj dvorani Bataclan gdje je ubijeno 89 ljudi bili nervozni, uznemireni i ponašali su sa kao da su pod utjecajem droge.
Pascal je razgovarao telefonom s teroristima čak pet puta i pokušavao ih uvjeriti da oslobode zarobljene taoce, prenosi Avaz.

- Unedogled su ponavljali iste fraze: "Mi smo vojnici kalifata. Ovo je krivnja predsjednika Hollandea. Vi napadate naše žene i djecu u Siriji. Mi se sad branimo napadajući žene i djecu u Parizu."

Nakon drugog razgovora je shvatio da napadači neće pustiti taoce niti odustati od svoje misije, pa je Christopheu Molmyju, vođi francuskih elitnih jedinica, dao znak da može krenuti u akciju.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.