24.11.2015. 22:55
0
U Tunisu proglašeno jednomjesečno vanredno stanje: U eksploziji poginulo 12, a ranjeno 17 osoba
U eksploziji u autobusu koji je prevozio pripadnike predsjedničke garde Tunisa u istoimenoj prijestolnici broj poginulih je dostigao 12, dok je 17 osoba povrijeđeno, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Tunisa Beji Caid Essebsi nakon napada je proglasio jednomjesečno vanredno stanje u zemlji i policijski sat u prijestonici Tunisu i gradovima Aryana, Mennuba i Bin Arus.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa su saopćili da je riječ o samoubilačkom napadu u blizini autobusa. Navodi se da se napad desio u momentima kada su u autobus ulazili pripadnici predsjedničke garde.

Ured predsjednika Tunisa je potvrdio da je u napadu poginulo 12 pripadnika tuniske predsjedničke garde, a ranjeno 17.

Eksplozija se desila u aveniji Mohamed V, jednoj od glavnih avenija u Tunisu. Istraga je još uvijek u toku, a mjesto događaja osiguravaju jake sigurnosne snage.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad. Inače, Tunis je ranije ove godine bio pogođen nizom terorističkih napada.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.