27.11.2015. 17:39
0
Mladić iz Danske u pritvoru zbog snimka na Facebooku
Tinejdžeru iz Danske određen je pritvor od tri sedmice zbog sumnje da postavio video-snimak na internet, čiji su autori, navodno, islamski ektremisti, uz prijeteće komentare.

Istražilac Jesper Bojgard Madsen rekao je da je 19-godišnji danski državljanin postavio video snimak na Facebooku na kome se vidi pogubljenje ljudi jer su špijunirali za "Islamsku državu". 

Madsen je dodao da je snimak propraćen tekstom koji je napisao osumnjičeni, a koji se "mora razumjeti kao prijetnja" u smislu da će "špijuni doživjeti istu sudbinu". 

Madsen je rekao da je tinejdžer uhapšen juče u mjestu Arhus, na zapadu Danske. 

Ukoliko se utvrdi njegova krivica, tinejdžer su suočava ili sa novčanom kaznom ili sa kaznom do deset godina zatvora. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.