28.11.2015. 9:32
0
U pucnjavi u Colorado Springsu ubijene tri osobe, devet ranjenih
Najmanje tri osobe smrtno su stradale, a devet je povrijeđeno u oružanom napadu koji se dogodio u blizini Klinike za planiranje roditeljstva u gradu Colorado Springs u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Među troje smrtno stradalih nalazi se i policajac. 

Kako navode policijski zvaničnici, napadač je otvorio vatru i tom prilikom je ubio policajca i dvoje civila. Povrijeđene osobe se nalaze u bolnici na liječenju i nisu u kritičnom zdravstvenom stanju. 

Napadač je naoružan ušao u Kliniku Planned Parenthood Rocky Mountain. Nakon pet sati, koliko je trajao sukob sa policijom, predao se. 

Lokalna televizija je uspjela snimiti kako napadač s lisicama na rukama ulazi u policijsko vozilo. Policija još nije otkrila identitet napadača. Klinici su ranije dolazile prijetnje, ali još nije poznato šta je razlog sinoćnjeg napada. 

Zbog sniženja cijena koji se inače praktikuju na dan "Black Friday", u okolnim radnjama se također nalazio veliki broj ljudi. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.