29.11.2015. 18:05
0
Pariz: Stotinu osoba uhapšeno zbog kršenja zabrane okupljanja i protestovanja
Uoči Samita o klimatskim promjenama koji se sutra održava u glavnom gradu Francuske, pariška policija uhapsila je danas 100 osoba na protestima koji su iz mirnih prerasi u nasilne, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovnik policije Pariza Michel Cadot kazao je novinarima kako je od 200 do 300 osoba prekrišilo zabranu okupljanja i protestovanja koje je na snazi zbog vanrednog stanja što je proglašeno u Parizu nakon posljednjih terorističkih napada gdje je smrtno stradalo 130 osoba.

Uprkos tome, nekoliko stotina građana izašlo je na ulice, pridružujući se maršu protiv klimatskih promjena. Policijski kordon ispred Place de la République u centru grada bacao je suzavac u pokušaju da rastjera okupljene. 

Uoči Samita o klimatskim promjenama u fokusu je pitanje sigurnosti posebno nakon posljednje serije terorističkih napada u Parizu. Zbog dolaska svjetskih zvaničnika, policija i vojska raspoređena je u cijeloj zemlji. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.