2.12.2015. 22:40
0
Različiti izvještaji stranih medija o pucnjavi: Nema zvanične potvrde o broju žrtava
Nepoznati napadač ubio je najmanje 20 osoba u blizini terena za golf, u gradu San Bernardino u američkoj državi Kalifornija, javljaju agencije.

Vatrogasna služba San Bernandina postavila je post na Twitteru da je "20 osoba ubijeno u incidentu" i da se nalaze na licu mjesta.

Policija je saopćila da traga za jednim ili više napadača, prenosia gencija AP.

Policija je saopćila da su za napad odgovorna tri moguća osumnjičena lica, navodi AFP.

Francuska novinska agencija izvještava da se naoružani pripadnici specijalnih jedinica SWAT, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći nalaze na licu mjesta.

CBS je javio da se pucnjava dogodila u regionalnom centru Inland, koji pruža pomoć ljudima s invaliditetom.

Na Twitter nalogu policije je napisano da je odred za deaktiviranje bombi na terenu "kako bi pokušao da neutrališe napravu za koju se vjeruje da je eksplozivna".

Na licu mjesta može se vidjeti na destine ljudi, koji s rukama podignutim u vazduh izlaze iz zgrade i kreću se ka parkingu u pratnji naoružanih pripadnika policije.

San Bernardino je grad u kojem živi oko 200.000 ljudi, a nalazi se 100 kilometara istočno od Los Angelesa.

Agencija Reuters je, međutim, javila da su u napadu poginule tri osobe, a da je 20 povrijeđeno.

Britanska novinska agencija prenosi izvještaj MSNBC da je policija potvrdila pogibiju troje ljudi, dok je izvještač NBC rekao da je video tri beživotna tijela na licu mjesta.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.