13.12.2015. 17:45
0
Granični prelaz Kapitan Andreevo: Bugarska policija privela 14 carinika zbog krijumčarenja cigareta
Granični prelaz na bugarsko-turskoj granici Kapitan Andreevo ponovo je otvoren, nakon što je danas bio privremeno zatvoren zbog izvođenja operacije u okviru borbe protiv krijumčarenja cigareta, javlja Anadolu Agency (AA).

U toku dana je privedeno najmanje 14 carinika zaposlenih na ovom prelazu. Izvršeno je više od stotinu pretresa objekata i privatnih vozila u gradovima Haskoy, Lyubimets, Dimitrovgrad i Svilengrad.

Kako javlja bugarski radio BNR, zbog operacije nadležnih organa protiv krijumčarenja cigareta, jedan dio dana nije bilo moguće iz Turske ući u Bugarsku. 

Kapitan Andeerevo je najveći od tri granična prelaza na tursko-bugarskoj granici, a zbog njegovog zatvaranja u pojedinim dijelovima dana formirane su kolone duge i nekoliko kilometara.

Slične operacije su izvedene i u januaru, martu i maju ove godine. U tim operacijama je privedeno nekoliko zvaničnika, a zaplijenjen je i veći iznos novca. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.