14.12.2015. 9:48
0
Erdogan: Što se tiče Turske, mi ne želimo sukobe sa Rusima!
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je danas da Ankara ne želi sukobe u odnosima sa Rusijom, javila je televizija "HaberTurk".

"Što se tiče Turske, mi ne želimo sukobe. Želimo da nastavimo da razvijamo strateške odnose sa Rusijom na isti način. Mi ih uspješno razvijamo u posljednjih 10 do 11 godina i želimo da to nastavimo", rekao je Erdogan. 

Erdogan je rekao da ne razumije izjave nekih analitičara da je situacija u vezi sa turskim obaranjem ruskog aviona "Su-24" vještački pripremljena zamka za dvije zemlje. 

Turski lider ponovo je insistirao da se incident dogodio kada je neidentifikovani avion narušio vazdušni prostor njegove zemlje i nije odgovorio na upozorenja. "U toj situaciji naši piloti su ispunili svoje dužnosti", rekao je on. 

Erdogan je dodao da se incident dogodio zbog greške pilota koji nije odgovorio na upozorenja i nije ih čuo, prenosi TASS. 

Erdogan je istakao da strateški odnosi Turske i Rusije ne treba da trpe zbog tog incidenta. 

"Želio bih da uskoro sve popravimo", rekao je Erdogan, dodajući da dvije strane treba da prevaziđu problem diplomatskim sredstvima i pokažu namjeru da obnove veze. 

Odnosi između Rusije i Turske pogoršani su od kada je turski avion "F-16" oborio ruski "suhoj" 24. novembra, kada je ubijen ruski pilot. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.