14.12.2015. 9:52
0
Iako ISIL tvrdi da je srušio ruski putnički avion, Rusi tvrde da nema dokaza da je avion oboren
Egipat do sada nije pronašao ništa što ukazuje na terorističku akciju u vezi sa padom ruskog putničkog aviona na Sinaju 31. oktobra, kada su poginule 224 osobe, navodi se u preliminarnom izvještaju o tom događaju.

"Tehnička istražna komisija do sada nije pronašla ništa što ukazuje na ilegalnu intervenciju ili terorističku akciju", saopštilo je Ministarstvo za civilnu avijaciju. 

Rusija je ranije objavila da je avion oboren bombom, a odgovornost je preuzela organizacija ISIL.

Rodbina ljudi koji su poginuli u padu aviona podnijela je pred sudom u Rusiji zahtjev da istražioci objave detalje istrage o tom događaju. 

Advokat rodbine Igor Trunov rekao je da je inicijalna istraga bila fokusirana na mehaničke probleme i da porodice nisu obaviještene o tome da je formalno otvorena istraga o terorizmu. 

Prihodi Egipta od turizma biće manji za najmanje deset odsto u 2015. godini u odnosu na 2014. godinu poslije pada ruskog aivona, nakon čega su Moskva i London suspendovali letove prema toj zemlji. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.