18.12.2015. 16:44
0
Vatikan: Bivši ambasador optužen za seksualno zlostavljanje umro prirodnom smrću
Vatikan je saopštio da je obdukcija potvrdila kako je njihov bivši ambasador u Dominikanskoj Republici, koji je preminuo uoči suđenja za seksualno zlostavljanje, umro prirodnom smrću od posljedica srčanog udara, javlja Anadolu Agency (AA).

Autopsiju nad nadpiskupom Jozefom Wesolowskim izvršio je tim mrtvozornika koje imenuje vatikanski tužilac, a rezultati su objavljeni pred vatikanskim tribunalom ranije ove sedmice. Vatikan je javnost o rezutlatima obdukcije upoznao u petak.

Vatikan je u saopštenju naglasio kako su toksikološki testovi pokazali da je došlo do priordne smrti, isključujući tako mogućnost da je smrt izazvao bilo kakav vanjski uzrok.

Wesolowski, koji je rođen prije 67 godina u Poljskoj, umro je u svom stanu u Vatikanu u augustu ove godine čekajući suđenje pred vatikanskim sudom. Bio je optužen za navodno seksualno zlostavljanje maloljetnika u Santo Domingu i posjedovanje dječije pornografije u svom kompjuteru. On je bio najviši vatikanski zvaničnik koji je ikada optužen.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.