1.1.2016. 18:47
0
Jednako lijepa, zimska strana Istanbula: Znamenitosti prekrivene snijegom
Sultanahmet, atraktivna turistička četvrt Istanbula, a ujedno i jedan od najstarijih dijelova grada na Bosforu, pod sniježnim pokrivačem i tankim sunčevim zrakama djeluje jednako lijepo kao i ljeti, piše Anadolu Agency (AA)

Dok oni najmlađi uživaju igrajući se snijegom, odrasli se odlučuju na šetnju ili fotografisanje historijskih građevina koje su prekrivene snijegom.

Uprkos niskim temperaturama zraka, Sultanahmet i prvog dana nove kalendarske godine okuplja mnogobrojne trgovce i turiste koji uživaju u čarima grada.

Veliki dio istanbulske ljepote smješten je upravo na Sultanahmetu i prostoru između dvije veličanstvene građevine. Aja Sofiju izgrađena u 6. vijeku, nekadašnja vizantijska crkva, potom džamija a sada muzej, i danas pohode brojni posjetioci. Najveći broj njih posjećuje i džamiju Sultanahmet odmah prekoputa koja predstavlja jedinu od preko 500 istanbulskih džamija i koja ima šest minareta.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.