7.1.2016. 8:26
0
Bijela kuća: Sjeverna Koreja nije testirala hidrogensku bombu
Bijela kuća je saopćila da ne postoje dokazi da je Sjeverna Koreja izvršila uspješno testiranje hidrogenske bombe.

U saopćenju se navodi se da se do takvih saznanja došlo poslije obavljene analize događaja.

Glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest je rekao da prve analize nisu u skladu sa tvrdnjama režima Sjeverne Koreje da je obavljena uspješna proba hidrogenske bombe.

Dodao je da će američka administracija nastaviti pratiti dešavanja na korejskom poluostrvu naglasivši da će bilo kakav nuklearni test Sjeverne Koreje biti shvaćen kao provokacija i teško kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Podsjetimo, provladini mediji iz Pjongjanga javili su da je testiranje razorne hidrogenske bombe izvedeno u 10 sati po lokalnom vremenu samo nekoliko sedmica nakon što je sjevernokorejski lider Kim izjavio da je njegova zemlja razvila tu vrstu oružja.

Riječ je o bombi koja izaziva i fisijsku i fuzijsku reakciju, te je mnogo razornije moći od klasične atomske bombe.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.