7.1.2016. 15:51
0
Ministar policije Italije: Surogat roditeljstvo treba biti proglašeno zločinom
Ministar unutrašnjih poslova Italije Angelino Alfano izjavio da kako bi se surogat roditeljstvo trebalo proglasiti velikim zločinom, izjednačivši ovaj način oplodnje sa seksualnim prekršajem.

Reakcije Alfana, kako piše "The Guardian", dio su kampanje usmjerene protiv prijedloga premijera Italije Mattea Renza da, prvi put u historiji zemlje, odobri prava istospolnim parovima u zemlji. 

"Želimo da 'unajmljivanje utroba' bude proglašeno univerzalnim zločinom i da bude kažnjeno zatvorom, baš kao što je to slučaj sa seksualnim prestupnicima", kazao je Alfano. 

Inače, surogat roditeljstvo u Italiji je ilegalno i kažnjivo dok građani Italije koji ovakvu praksu obavljaju u inostranstvu, nakon povratka u domovinu ne snose posljedice. 

Tretiranje parova koji koriste surogat majke kao seksualnih prestupnika, značilo bi mnogo oštrije kazne, kazao je Alfano. Dodao je kako će evetualno usvajanje zakona o pravima istospolnim parovima olakšati "iskorištavanje" surogat majki.

"Ukoliko Italija donese takav zakon, sljedećeg dana pokrenut ćemo skupljanje potpisa za referendum kako bi ga srušili, a ja ću biti prvi u tom redu", poručio je Alfano.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.