6.2.2016. 19:12
0
U putničkom avionu kompanije Daallo airlines aktivirana bomba
U putničkom avionu kompanije Daallo airlines, koji je početkom sedmice prinudno sletio u Mogadišu, aktivirana je bomba, rekao je danas somalijski ministar za saobraćaj i avijaciju.

"Potvrđeno je da je bomba eksplodirala u avionu", izjavio je ministar. 

Zvaničnici su ranije saopštili da je jedan putnik poginuo jer je ispao iz aviona kroz rupu koja je nastala poslije eksplozije. 

Rupa od eksplozije bila je kod desnog krila letjelice, a tijelo poginulog pronađeno je sjeverno od Mogadiša. 

Pilot Vladimir Vodopivec iz Beograda uspio je da bezbjedno spusti avion sa 74 putnika i člana posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji, nakon što je eksplozija raznijela dio trupa kod desnog krila letjelice. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.