9.2.2016. 20:47
0
Uhapšen bjegunac povezan sa krvavim mafijaškim obračunima u Napulju
Bjegunac povezan s krvavim mafijaškim obračunima napuljske mafije Cammore uhapšen je dok je pokušavao naći sklonište u Rimu, saopštila je talijanska policija.

Alessandro Gianell (38),  pripada jednom od desetaka klanova Cammore koji se bore za kontrolu teritorija u Napulju.

U bijegu je od kraja prošle godine, a traži se zbog nekoliko kaznenih djela poput reketiranja, napada i nezakonitog nošenja oružja.

Samo prošle godine u Napulju je bilo 69 ubistava, više od 40 posto nego 2014. godine. Stručnjaci to povezuju s rivalstvom između mladih pripadnika mafije, neki su od njih još tinejdžeri, koji nastoje preuzeti poslove koje su vodili stariji mafijaši koje je uhapsila policija.

„U gradu Napulju i pokrajini najmanje je 70 klanova“, rekao je šef lokalne policije Fausto Lamparelli za list La Stampa prije dvije sedmice, dodajući da je situacija „haotična“ i da su čak i moćne mafijaške porodice zabrinute zbog toga.

Ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano u nedjelju je rekao da će rasporediti vojsku da pomogne policiji na napuljskim ulicama.

„Postigli smo odlične rezultate u borbi protiv napuljske Camorre. Cijeli naraštaji klanova su u zatvoru... međutim, nesretan sam zbog jedne stvari : kriminal opada posvuda, a u Napulju su ubistva u porastu. Moramo zaustaviti pucnjave“, rekao je za tv SkyTG24.

Istovremeno, rimska je policija uhapsila pet saradnika Cammore koji pripadaju mafijaškom klanu Moccia, a dvoje je u kućnom pritvoru, te zaplijenila nezakonito stečenu imovinu vrijednu milion eura.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.