10.2.2016. 11:23
0
Norveška ispituje seksualno zlostavljanje djece u izbjegličkim kampovima
Policija u Norveškoj počela je istragu o seksualnom zlostavljanju djece koja se nalaze u izbjegličkim kampovima u ovoj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnik norveškog Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra Axel Wilhelm Due navodi da su o slučajevima zlostavljanja informisani krajem prošle godine ali da još ne znaju sigurno o kojem broju je riječ. 

Prema njegovim riječima, policija svakom navodnom slučaju zlostavljanja o kojem ima informacije pristupa ozbiljno.

"Vrlo je vjerovatno da su djeca u izbjegličkim kampovima žrtve seksualnog zlostavljanja. Međutim, generalno, mimo toga, nema pojačanih kriminalnih radnji u izbjegličkim kampovima i oko njih", poručio je Due.

Dodaje da policija još uvijek nema dokaza o ovim navodima. U Norveškoj je prošle godine azil zatražilo više od 31.000 ljudi, a među njima je 5.300 maloljetnika bez roditeljske pratnje. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.