14.2.2016. 14:56
0
Beč: Uhapšena dvojica muškaraca zbog povezanosti sa napadima u Parizu
Austrijska policija pritvorila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za povezanost sa terorističkim napadima u Parizu, objavili su danas lokalni mediji.
Kako prenose mediji, osumnjičeni su, navodno, priznali, da su pod maskom izbjeglica, stigli do grčke teritorije zajedno sa pariskim napadačima.

Dvojica osumnjičenih su rekla da ih pripadnici agencije "Fronteks" koja je zadužena za kontrolu evropskih granica, nisu pustili u Grčku, zato što su njihovi pasoši bili falsifikovani.

Njemački časopis "Špigel" objavio je da su dvojica pritvorenika, planirala da se pridruže izvršiocima napada u Parizu, ali nisu uspjeli na vrijeme da uđu na prostor EU.

List navodi da su obojica uspjela da uđu na prostor EU nekoliko sedmica kasnije.

Oni su početkom decembra boravili u izbjegličkom centru u Salcburgu.

(Nezavisne/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.