16.2.2016. 9:42
0
U eksploziji gasa u četvoro mrtvih, a najmanje devet povrijeđenih
Najmanje četvoro ljudi je poginulo, a devet je povrijeđeno u eksploziji gasa u jednoj petospratnici u ruskom gradu Jaroslavlju, saopštile su danas lokalne vlasti

Nažalost, pronađena su tijela četiri osobe. Radi se o ženama, koje su izgleda živjele u stanovima pored onog u kojem se dogodila eksplozija – izjavio je regionalni guverner Sergej Jastrebov, a prenijela agencija AFP.

On je dodao da bi ispod ruševina moglo da bude pronađeno još tijela.

Izvori iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije su za rusku agenciju Tas naveli da je u eksploziji potpuno uništeno pet stanova, oštećeno ih je deset, a urušilo se kompletno stepenište od prvog do petog sprava.

Lokalne vlasti navode da je na mjesto nesreće upućeno 550 spasilaca i 130 vozila službi za pomoć, a otvorena je i krivična istraga koja treba da pokaže da li su se poštovali bezbjednosni propisi, prenosi “Novi“.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.