5.3.2016. 18:22
0
Sudan: Turabi izgubio bitku za život
Sudanska državna televizija saopćila je kako je lider stranke Narodnog kongresa Sudana Hassan et-Turabi, preminuo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Turabi je danas nakon što mu je zdravstveno stanje pogoršano,  smješten  na odjel intenzivne njege u bolnici u Khartoumu, u Sudanu. 

Izvori koji su saopćili da je Turabi smješten na odjel intenzivne njege nisu otkrili zbog čega je smješten, a nije poznat ni uzrok smrti.

Hassan Abdullah et-Turabi je jedan od najznačajnijih lidera islamskog pokreta u Sudanu. Zbog navoda ja je pokrenuo kampanju protiv države 1970. godine je bio uhapšen. Narednih sedam godina je bio zatvoren. 

Poseban značaj je imao u islamskoj revoluciji u Sudanu, 1989. godine, a do 1999. godine bio je dijelom Narodne skupštine Sudana. Nakon nesuglasica sa predsjednikom te zemlje Omarom al-Bashirom, osnovao je stranku Narodnog kongresa Sudana. Potom je nekoliko puta bio uhapšen.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.