10.3.2016. 17:14
0
Austrija: Održali simulaciju savladavanja izbjegličkog prodora preko granice, volonteri glumili izbjeglice
Jedinice austrijske specijalne policije u četvrtak su u blizini koruškog graničnog prijelaza Loibl prema Sloveniji održale vježbu savladavanja mase ljudi, simulirajući situaciju migrantskog proboja preko granice sa Slovenijom, javlja Anadolu Agency (AA).

U ovoj neobičnoj vježbi je učestvovao i veći broj dobrovoljaca koji su "glumili" izbjeglice što su ilegalno prešli granicu i ušli na austrijsku teritoriju.

Ministar odbrane Peter Doskozil izjavio je da je riječ o istoj vježbi kakva je predstavljena prije dva mjeseca na graničnom prijelazu Spielfeld.

Naglasio je da je vježba odbrambenog karaktera te nije usmjerena protiv Slovenije niti najavljuje zatvaranje granice.

Austrijska ministrica unutrašnjih poslova Johanna Mikl-Leitner izjavila je u četvrtak u Briselu da će ta zemlja i dalje povremeno provjeravati dokumente osoba koje ulaze u Austriju.

Dodala je da je glavni uslov za povratak na uobičajeni šengenski režim bez granične kontrole uspostava kontrole nad vanjskim granicama Evropske unije.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.