19.3.2016. 17:12
0
Stravične slike nakon pada aviona u ruskom Rostovu, svi putnici poginuli
U nesreći aviona kompanije FlyDubai, koja se u subotu ujutro dogodila u južnom ruskom gradu Rostovu, poginula su 62 putnika i člana posade, javlja Anadolu Agency (AA).

Ruski zvaničnici su saopštili da je u avion Boeing 737-800, kompanije FlyDubai, prevozio 55 putnika, uglavnom Rusa, i sedam članova posade, čija nacionalnost još uvijek nije poznata. Svi putnici i članovi posade su stradali u padu aviona.

Ovo je prva nesreća niskobudžetne kompanije od početka letenja 2009. godine. U saooćenju kompanija je potvrdila da je let 981 pao tokom slijetanja i da nema preživjelih. Među stradalima je i četvero djece.

"Naša primarna briga su porodice putnika i članova posade koji su bili na letu. Svi u FlyDubaiju su u dubokom šoku i naša srca su s porodicama i prijateljima stradalih", rekao je izvršni direktor kompanije Ghaith al-Ghaith.

Guverner regije Rostov, 950 kilometara od Moskve, Vasily Golubev je rekao medijima da je avion pao 250 metara od piste. 

Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, ali je Golubev rekao da je avion navjerovatnije pao zbog jakog vjetra, koji je dosegao nivo uragana.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.