24.3.2016. 11:56
0
Obama kritikovan zbog opuštenosti u kriznoj situaciji
On je borbu protiv "Islamske države" naveo kao prioritet broj jedan.

Američki predsjednik Barak Obama stao je danas u odbranu svoje posvećenosti borbi protiv "Islamske države", nakon što je u vrijeme terorističkih napada u Briselu prisustvovao bejzbol meču na Kubi.

Snimci Obame kako se uz kubanskog predsjednika Raula Kastra pridružuje "talasima" navijača u vrijeme napada u Briselu nisu naišle na dobre reakcije u SAD-u. 

Potencijalni kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Trump izjavio je da je Obama nakon napada odmah trebalo da ode u Washington, gdje mu je i mjesto za vrijeme krize. 
I ostali kandidati republikanaca Ted Cruz i John Kasich, takođe su kritikovali Obamu ističući da pažnju treba da usmjeri na očuvanje bezbjednosti Amerikanaca. 

Američki predsjednik je na konferenciji za novinare sa argentinskim predsjednikom Maurisijem Makrijem ponovio svoj stav da grupacije poput "Islamske države", koja je preuzela odgovornost za napade u Briselu, ne predstavljaju egzistencijalnu prijetnju po SAD. 

(SRNA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.