27.3.2016. 15:55
0
Otkriven tunel za distribuciju droge iz Kalifornije do Meksika
Policija SAD-a otkrila je, prošle srijede, tajni podzemni tunel droge koji se proteže od Kalifornije do Meksika, i tom prilikom oduzela skoro tonu i po marihuane u procesu.

Prošle srijede, američki savezni organi su otkrili prekogranični prelaz - dužine fudbalskog terena - koji je bio ispunjen tonama marihuane, ulične vrijednosti preko šest miliona dolara.
U novoizgrađenoj kući ispod koje se krije tunel, uhapšene su i četiri osobe.


A US border patrol agent lies on the kitchen floor of a California home that has a tunnel leading to Mexico

Prema saopštenju vlasti, trgovci drogom su kupili zemljište u Kaliforniji i na njemu izgradili kuću i tunel koji vodi do Meksika. Cijena zemljišta je bila 240.000 dolara, a izgradnja kuće 86.000 dolara, s obzirom da je bilo potrebno da se prikriju dodatne mogućnosti kuće, ali i aktivnosti vlasnika.
Inače, ovo zemljište je bilo skladište i vjerovalo se da je prazno, dok ga prošle godine nisu kupile majka i kćerka.

Ovo je već 75. taj prolaz između SAD-a i Meksika, koji je otkriven u posljednjih deset godina, a 12. po redu koji je specifično orijentisan na povezivanje Kalifornije i južnog dijela Amerike.

The 400-yard tunnel stretches beneath the Mexican border in one of the rarest places to find tunnels in California as the surface is so hard to dig under 

Laura Duffy, pravobranioc za Južni okrug Kalifornije rekla je da za graditelja, finansijera i operatora ovih prolaza, neće biti svjetla na kraju tunela:
– Mi ćemo oduzeti drogu, te preuzeti tunel prije nego što budu imali priliku da ga iskoriste, prenosi Dailymail.

(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.