28.3.2016. 7:41
0
Vatikan o samoubilačkom napadu u Pakistanu: Ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije
Samoubilački napad u Pakistanu u kojem je ubijeno najmanje 65 ljudi, uglavnom žena i djece, bacio je tamnu sjenu na praznik Uskrsa i fanatičnom snagom pogodio kršćansku manjinu, naveo je u nedjelju navečer Vatikan.

U izjavi za medije glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o tom "užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na praznik Uskrsa" .

"Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, porodice žrtava, članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen", dodao je glasnogovornik.

Najmanje 65 osoba je ubijeno u samoubilačkom napadu u nedjelju navečer blizu jednog parka u Lahoreu. Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Jamaat-ul-Ahrar, koja je ustvrdila da je napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu. 

Papa je u poruci "Urbi et orbi" osudio slijepo i okrutno nasilje terorizma koje se nedavno očitovalo u nekoliko atentata s džihadističkim obilježjem, prenosi Hina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.