30.3.2016. 18:51
0
Oglasio se otmičar egipatskog aviona: Šta bi vi uradili da ne vidite ženu i djecu 24 godine
Egipatsko državno tužilaštvo zatražilo je u srijedu izručenje muškarca kojega je kiparsko pravosuđe smjestilo u pritvor pod optužbom za otmicu aviona EgyptAira.

Državni advokat Nabil Ahmed Sadek zatražio je od "kiparskih vlasti da osumnjičenika Seifa al-Dina Mohameda Mostafu izruče egipatskim vlastima", ističe se u priopćenju koje se oslanja na bilateralni ugovor o izručenju potpisan 1996.

Sudija istrage Andreas Lambrianou rekao je nakon saslušanja da je osumnjičenik upitao policiju: "Što drugo možete učiniti ako ženu i djecu ne vidite 24 godine, a egipatska vlada vas u tome sprječava?"

No kiparski dnevni list piše, prenoseći izjavu njegove bivše supruge, da osumnjičenik 24 godine nije mario za svoju porodicu.

Lambrianou je dodao da policija još mora utvrditi vrstu tekućine pronađene u njegovoj torbi.

Pravosudne vlasti u Larnaki pritvorile su 58-godišnjeg Egipćanina, kojeg opisuju kao "psihički nestabilnu" osobu, na osam dana.

'Zračni gusar' je tokom leta Airbusom A-320 iz Aleksandrije u Kairo zahtijevao da avion sleti na Kipar i da njegova supruga, Kipranka s kojom ima više djece, dođe na aerodrom da joj preda pismo.

Seif al-Din Muhamed Musafa živio je na Kipru do 1994. godine.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.