3.4.2016. 19:28
0
Turčin koji je ubio ruskog pilota: Ne kajem se zbog toga, on bi isto uradio da je bio na mom mjestu
Alparslan Čelik izjasnio se krivim za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova čiji su avion "Su-24" oborile turske snage u novembru 2015. godine.

On je rekao da je ubio Peškova, ali je odbio da navede više informacija u vezi sa incidentom. 

Čelik je rekao da ne žali što je ubio ruskog pilota, uz tvrdnju da bi "on uradio to isto da je imao priliku", prenosi agencija Dogan. 

Ranije je javljeno da je Čelik uhapšen u Izmiru po dolasku iz Sirije, gdje se borio protiv vladinih snaga zajedno sa turkmenskim militantima. 

Kako piše list "Huriyet", Čelik i još 13 lica ručali su u restoranu u Izmiru kada ih je uhapsila lokalna policija 30. marta. 

Čelik i njegovi prijatelji nisu uhapšeni zbog ubistva ruskog pilota, već zbog nošenja oružja na javnom mjestu, podsjeća "Sputnjik". 

Tek nakon hapšenja utvrđeno je da se radi o osobi koja je ubila Peškova. Ranije je javljeno da je Čelik priveden zbog korupcije. 

Ruski bombarder oborile su turske snage iznad Sirije 24. novembra 2015. godine i on je pao četiri kilometra od turske granice. Posada se katapultirala i jedan od pilota je spasen, dok su drugoga, Peškova, ubili otvaranjem vatre sa zemlje dok se spuštao padobranom.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.