7.4.2016. 12:44
0
I do 100 puta jača od heroina: Nova sintetička droga u SAD-u u 12 dana ubila deset ljudi
Nova sintetička droga Fenatnyl jača je od 20 do 100 puta od heroina. U SAD-u je od predoziranja tom drogom u svega 12 dana umrlo deset osoba, od kojih devet u Sacramentu, prenosi novinska agencija Patria.

Fenatnyl se prodaje kao tableta sivo-zelene boje s glavnim hemijskim sastojkom – fentanilom, koji se inače koristi za ublažavanje jakih bolova, posebno kod oboljelih od karcinoma. Samo jedna tableta ove sintetičke droge može dovesti do otkazivanja bubrega i jetre te oticanja mozga, upozorava DEA, Američka agencija za borbu protiv droge.

Dileri često kupcima prodaju Fenatnyl kao heroin, zbog čega ubrzano raste broj preminulih od predoziranja, piše Index. 

(Patria)

DrogaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.