10.4.2016. 15:41
0
Krenula u baštu da posadi krompir i ubila 80 zmija!?
Sagibat Islamagomedova (60) iz Rusije ubila je lopatom preko 80 zmija koje je pronašla u svom dvorištu. Naime, žena je htjela da zasadi krompir u svojoj bašti kada je ugledala mnoštvo ovih gmizavaca.
Žena je bila jako hrabra, te se usudila da se “obračuna” sa ovim stvorenjima, a u tome je bila jako uspješna, prenosi Avaz.

"U početku sam vidjela samo desetak zmija, pa sam ih ubila. Međutim, nakon nekog vremena ih je bilo sve više i više", rekla je Islamagomedova.

Njen podvig je dospio u javnost, pa je žena dobila mnogobrojne pohvale na internetu. Takođe, neki su smatrali da bi trebalo da dobije “lovački trofej” zbog ovoliko ubijenih zmija, prenosi Avaz.

"One nisu prijetnja za ljude, dobre su za okolinu i jedu glodare", rekli su lokalni ekolozi koji planiraju da sprovedu neku vrstu obuke kako bi spriječili nepotrebno ubijanje bezopasnih zmija.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.