16.4.2016. 12:06
0
Ankara: Erdogan dočekao Rouhanija uz najviše državne počasti
Po dolasku ispred predsjedničke palače Rouhani je vojnike u počasnoj gardi pozdravio na turskom jeziku.

Iranski predsjednik Hasan Rouhani, koji boravi u posjeti Turskoj, dočekan je danas u glavnom gradu Ankari uz najviše počasti, javlja Anadolu Agencya (AA).

U čast dolaska predsjednika Rouhanija na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari upriličena je ceremonija svečanog dočeka uz najviše vojne počasti, a na trgu ga je dočekala turska delegacija sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom na čelu.

Po dolasku ispred predsjedničke palače Rouhani je vojnike u počasnoj gardi pozdravio na turskom jeziku.

Nakon zajedničke fotografije ispred predsjedničke palate, uslijedio je sastanak dvojice lidera koji je nastavljen iza zatvorenih vrata. 

Svečanom dočeku prisustvovali su također, ministar pravde Bekir Bozag, ministar nauke, industrije i tehnologije Fikri Isik, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar za rad i socijalnu sigurnost Suleyman Soylu, ministar ekonomije Mustafa Elitas, ministar za energiju i prirodne resurse Berat Albayrak, ministar za poljoprivderu i stočarstvo Faruk Celik te drugi članovi delegacije.


(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.