17.4.2016. 9:09
0
Bolesnik kao iz najgorih horor filmova: Pravio ogrlice od jezika, kaiševe od ljudskih bradavica i maske od ljudske kože
Edward Gein imao je ozbiljnih problema sa majkom. On je počeo da pokazuje znakove psihološkog oštećenja još od malena, ali je pukao kada mu je umrla majka 1945. godine, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

I dok je tehnički Gein ubio samo dvoje ljudi, on je razvio užasnu naviku pljačkanja grobova kada mu je umrla majka.

Kada je bio uhapšen, Gein je priznao da je 40 puta išao da pljačka grobove od kada mu je umrla majka. Rekao je da je tokom odlazaka na groblje bio u nekom "bunilu". 

Iskopavao je leševe žena za koje je mislio da uglavnom liče na njegovu majku. Nedugo nakon njene smrti, Gein je odlučio da želi da promijeni spol.

Gein je donosio tijela kući, gulio im kožu i lijepio je kako bi sklopio odijela koja je redovno nosio. Nejasno je koliko je takvih maski/odijela pronađeno u njegovoj kući. On je priznao da je opljačkao ukupno devet grobova. 

Kada je Gein uhapšen 1957. godine zbog ubistva radnika iz lokalne prodavnice, policija je otkrila ludačku kolekciju predmeta napravljenu od ljudskih dijelova tijela. Pronađeni su kaiš napravljen od ljudskih bradavica, ogrlica od jezika i mnoge druge jezive stvari.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.