18.4.2016. 22:16
0
Putin i Obama razgovarali o Ukrajini
Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik SAD Barack Obama razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini, saopšteno je danas iz Press-službe Kremlja.

U saopštenju se navodi da je u fokusu razgovora, koji je iniciran iz Washingtona, bila kriza u Ukrajini i da je Putin istakao da očekuje od nove vlade u Kijevu da preduzme konkretne korake na sprovođenju sporazuma iz Minska od 12. februara 2015. godine, prenosi TASS. 

Putin je istakao da od nove ukrajinske Vlade očekuje da "uspostavi direktan dijalog sa Donbasom, najavi amnestiju, izvrši ustavnu reformu i sprovede zakon o specijalnom statusu prema dogovoru sa predstavnicima Donjecka i Luganska", ističe se u saopštenju. 

Dvojica lidera razgovarali su i o drugim aktuelnim pitanjima. 

Predsjednik SAD posebno je zahvalio ruskom lideru za pomoć u puštanju na slobodu američkog državljanina Kevina Davis, koji je uhapšen u Siriji zbog ilegalnog prelaska u zemlju.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.