20.4.2016. 13:05
0
Prema novom bilansu u Kabulu poginule 64 osobe
Prema novom izvještaju afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova, u napadu za koji su odgovornost preuzeli talibani, jučer u središtu Kabula poginule su 64 osobe. Po prethodnom bilansu bilo je 30 poginulih i više od 300 povrijeđenih.

Po riječima  šefa policije glavnog afganistanskog grada Abdula Rahmana Rahimija, napadač je parkirao kamion napunjen eksplozivom pored gradilišta , na parkingu do jedne zgrade i detonirao ga.

-U eksploziji je poginulo 30 osoba, većinom civila i povrijeđeno još 320 ljudi -  rekao je Sedik Sediki, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova. On kaže da je drugi napadač  zatim uspio ući u kompleks i da je izazvao snažnu pucnjavu sa snagama reda koje su ga zatim pogodile.

Talibani su preuzeli odgovornost za samoubilački napad autobombom - taktika koju oni redovno koriste protiv afganistanskih snaga u pobuni koju vode nakon pada njihovog režima krajem 2001. godine. Meta napada je bila zgrada koja pripada afganistanskoj vladi u središnjem dijelu glavnog grada.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.