28.4.2016. 18:14
0
Evropska komisija osudila napad ruskih aviona na bolnicu u Halepu
Stylianides je putem društvenih mreža izrazio zabrinutost zbog napada na bolnicu u Halepu prilikom čega je poginulo najmanje 30 osoba.

Povjerenik Evropske komisije za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides u četvrtak je oštro osudio jučerašnji napad ruskih aviona na improviziranu bolnicu u Halepu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Stylianides je putem društvenih mreža izrazio zabrinutost zbog napada na bolnicu u Halepu prilikom čega je poginulo najmanje 30 osoba.

"Napadi na bolnice su nešto sramotno i zabrinjavajuće. Najoštrije osuđujem bombardovanje bolnice kao i ubistva pacijenata i osoblja bolnice", naveo je Stylianides na Twitter profilu.

Podsjetimo, avion ruske vojske je u srijedu navečer izveo napad na improviziranu bolnicu u kvartu Sukeri, koji je pod kontrolom opozicionih snaga, u Alepu u Siriji.

Prema podacima Civilne odbrane Alepa, u napadu je poginulo 30 osoba, a ranjene 62, a među žrtvama ima djece, žena i zdravstvenih radnika. 

Zvaničnik Civilne odbrane Alepa Ibrahim Haj Ibrahim za AA je potvrdio da je avion ruske vojske danas izveo napad na improviziranu bolnicu u Sukeriju koji je pod kontrolom opozicije. Istakao je da se među poginulima i ranjenima nalazi i veliki broj žena, djece i zdravstvenih radnika.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.