3.5.2016. 15:32
0
Donald Trump: Pozvao bih Putina i rekao mu da ne radi to, a onda bih zapucao ako treba
Donald Trump je izjavio da bi u nekom trenutku, kada sve ostalo zakaže SAD morale da zapucaju na ruske avione koji provociraju, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Trump je rekao u jednoj radijskoj emisiji da bi predsjednik prvo trebao da pozove Vladimira Putina da to riješi, ali da postoji trenutak kada treba i pucati.

Trumpovi komentari se odnose na dvije situacije iz prethodnih dvadesetak dana kada su ruski vojni avioni prelijetali ili presretali američke vojne avione.

"U normalnim okolnostima, neki Obama, da kažemo predsjednik, pozvao bi Putina, jer želite da obavite telefonski razgovor u takvim situacijama, i rekao bi 'Hej, učini nam uslugu, nemojte to da radite, spriječi tog manijaka, samo prestanite'. Ali mi nemamo takvog predsjednika, ovaj naš negdje igra golf", rekao je Trump.

"Ne znam, postoji tačka do koje možete da trpite. U nekom trenutku morate da uradite nešto. To prosto nije ispravno, to je protiv Ženevske konvencije. Prosto to ne možete da radite, to se zove čekanje. Svakako bi trebalo početi diplomatijom, zvati Putina, ali ako to ne uspije, ne znam, onda kada taj magarac krene ka vama, morate da pucate", rekao je Trump.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.