3.5.2016. 17:22
0
Davutoglu: Svi povezani s terorizmom će biti pronađeni i kažnjeni
Obećali smo Turskoj novi ustav koji će biti demokratski, pravedan, slobodarski i onakav kakav dolikuje ovoj zemlji, rekao je Davutoglu.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu poručio je u utorak u Ankari kako će biti pronađeni i sankcionisani svi povezani s terorističkim oganizacijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i premijer Turske Davutoglu je u današnjem obraćanju stranačkom zastupničkom klubu u parlamentu te zemlje istakao da AK Partija nije samo politička stranka, već je podrškom, molitvama i voljom miliona ljudi izrasla u simbol borbe za jaku Tursku.

Podsjetivši kako je narod Turske na izborima 1. novembra prošle godine ponovo povjerenje dao AK Partiji, Davutoglu je kazao kako je ta politička opcija dala obećanje da će nastaviti reforme i napredak započet 2002. godine, te dodao da ni sada nisu prokockali povjerenje i već za tri mjeseca ispunili sva predizborna obećanja.

„Obećali smo Turskoj novi ustav koji će biti demokratski, pravedan, slobodarski i onakav kakav dolikuje ovoj zemlji. I to obećanje ćemo uz Božju pomoć realizirati. AK Partija nikada nije pobjegla od riječi koju je dala, niti će to ikada raditi. Drugi pred izbore obećaju svašta pa to zaborave, ali mi se do danas, Bogu hvala na tome, nikada nismo osramotili pred svojim narodom“, kazao je Davutoglu.

Ističući kako su opozicione stranke već iznevjerile svoja biračka tijela ne ispunivši obećanja u vezi sa novim ustavom, Davutoglu je kazao kako prokurdska ljevičarska Narodna demokratska stranka (HDP) i dalje štiti i podržava nasilje i teroriste.

Komentirajući sinoćnji incident tokom rasprave parlamentarne komisije o ustavnim reformama, Davutoglu je kazao da se zastupnici HDP-a i dalje bave glasnogovorništvom organizacije čije ruke su krvave, a da i fizički napadaju zastupnike AK Partije kada dođe rasprava o prijedlogu da se ukine imunitet zastupnika koji se terete za nezakonite radnje.

Dodao je kako ti krugovi nečasnim i prljavim djelima pokušavaju da turski parlament prikažu kao mjesto sukoba i svađa, ali da tako i troše svoj politički dignitet pred očima javnosti.

"Nemojte sumnjati da će biti pronađeni i sankcionisani oni koji su Ulu džamiju u Bursi namjeravali pretvoriti u mjesto krvavog terorističkog napada. Biće pronađeni svi povezani s terorističkom organizacijom. Biće pronađeni i sankcionisani", rekao je turski premijer podsjećajući na nedavni teroristički napad u Bursi.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.