13.5.2016. 9:14
0
Komadant Hezbollaha ubijen u Siriji
Komadant Hezbollaha Mustafa Bedreddin ubijen je u Siriji, nedaleko od aerodroma u Damasku, u akciji iza koje navodno stoji Izrael, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pisanom saopćenju Hezbollaha je potvrđeno da je jedan komadanata Mustafa Bedreddin poginuo u eksploziji u blizini sirijske prijestolnice Damaska. U saopćenju nije precizirano vrijeme eksplozije.

Domaći mediji su objavili vijest da su 10. maja izraelske snage gađale konvoj Hezbollaha, što je Hezbollah demantovao. Izrael se još uvijek nije oglasio u vezi s ovim događajem.

- Ko je Mustafa Bedreddin? -

Mustafa Bedreddin je jedan od pet članova ili vođa Hezbollaha koji se nalaze na potjernici ili listi traženih osoba specijalnog suda Ujedinjenih nacija (UN) zbog bombaškog napada, atentata na bivšeg libanskog premijera Refika Haririja 2005. godine. 55-godišnji Bedreddin je jedan od osnivača Hezbollaha, a njegovo vojno krilo preuzeo je 2008. godine, kada je ubijen njegov zet Imad Mugniye.

U Kuvajtu je osuđen na smrtnu kaznu zbog umiješanosti u bombaški napad 1983. godine, ali je nakon invazije Saddama Huseina na Kuvajt iz zatvora pobjegao u Irak. Nalazio se na listi traženih SAD-a i UN-a.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.